FATRO Hellas SPLTD
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ : « Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ»
H συνέπεια και η δέσμευση προς αυτήν την αποστολή, αποτελεί τον στόχο του Ομίλου FATRO. Τα παραγωγικά ζώα θα πρέπει να θεωρούνται παραγωγοί τροφίμων που θα είναι ασφαλή και ποιοτικά, ενώ τα ζώα συντροφιάς θα πρέπει να θεωρούνται ισάξια μέλη της κάθε οικογένειας ανθρώπων. Στο μέλλον της FATRO διαφαίνεται ο άνθρωπος μέσα από τα ζώα. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, τα βασικά εργαλεία είναι:
- η καινοτομία και η συνεχής έρευνα,
- η πλήρης προστασία της ευζωίας των ζώων και
- η διατήρηση ενός υγιούς περιβάλλοντος.
ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ
Η FATRO διεξάγει κτηνιατρική, φαρμακευτική έρευνα, καθώς και έρευνα στην βιολογία των ζώων:
• Κλινική ιατρική και φαρμακοτοξικολογία
• Φαρμακοτεχνολογία
• Ανοσολογία
• Χημική σύνθεση
• Φαρμακοκινητική και προσδιορισμός καταλοίπων
ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Στις μέρες μας, κανένας παρασκευαστής στην Ε.Ε. δεν μπορεί να παραβλέψει τον σεβασμό στο περιβάλλον.
Για έναν παρασκευαστή κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων και εμβολίων, υπάρχει μια διπλή δέσμευση: να μην μολύνει τον αέρα ή το νερό, ούτε κατά την διαδικασία της έρευνας ή της παρασκευής, αλλά ούτε πριν και μετά την χρήση από τους τελικούς καταναλωτές.
Η FATRO είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στα θέματα αυτά και πέρα από την εναρμόνιση με την ισχύουσα νομοθεσία, υιοθετεί επιπλέον μέτρα για την προστασία και την διαφύλαξη του Περιβάλλοντος.
Fatro Italy
Η FATRO ιδρύθηκε στο Forli το 1947 από τον Gualtiero Zaini (φαρμακοποιός και κτηνίατρος) και από τον υιό του Corrado Zaini (χημικός) σε ένα μικρό κτηνιατρικό φαρμακευτικό εργαστήριο σε ένα κτίριο που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς. Ο Corrado Zaini ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας ακόμη και πριν από την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο.
Τα προϊόντα της FATRO άρχισαν να εκτιμώνται ακόμα περισσότερο και το 1963 ο Dr. Corrado Zaini έκτισε τις πρώτες εγκαταστάσεις 1,200 τ.μ. στο Ozzano Emilia (Μπολόνια) Ιταλία.Η οργάνωση της εταιρείας πολύ γρήγορα πήρε βιομηχανικές διαστάσεις με ερευνητικά εργαστήρια και διαφορετικές γραμμές παραγωγής, με πωλήσεις και εξυπηρέτηση μετά την πώληση σε κτηνιάτρους και εκτροφείς. Από τότε, έχουν γίνει μεγάλα άλματα και το μικρό εργαστήριο, που σώθηκε από τις βόμβες κατά την διάρκεια του πολέμου, μεταμορφώθηκε σε έναν Φαρμακευτικό όμιλο ο οποίος περιλαμβάνει διάφορες εταιρείες που όλες λειτουργούν αποκλειστικά στον κτηνιατρικό τομέα.
Σήμερα, ο Όμιλος Fatro είναι το καμάρι του ιταλικού τομέα των κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων και παραμένει η μοναδική ανεξάρτητη, Ιταλικής ιδιοκτησίας, διεθνούς κλίμακας επιχείρηση του κλάδου.
Τα εργοστάσια παραγωγής στο Ozzano Emilia, στην Μπολόνια καλύπτουν μία έκταση 85.000 τ.μ. (έχει πρόσφατα συμπεριληφθεί ένα κτίριο με έκταση 5.800 τ.μ., για την διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας [logistics]). Τα προϊόντα που αναπτύσσονται εκεί είναι φάρμακα για όλα τα είδη των ζώων και εμβόλια για βοοειδή, χοίρους, πρόβατα, αίγες, κουνέλια και ψάρια, ενώ η παραγωγή των εμβολίων των πτηνών γίνεται στο εργοστάσιο Maclodio στην Brescia, το οποίο σήμερα καταλαμβάνει μία έκταση 10.400 τ.μ.
H FATRO έχει δικές της θυγατρικές εταιρείες στην Ισπανία, Ελλάδα, Πολωνία, Τσεχία, Αργεντινή, Ουρουγουάη και Ινδία καθώς επίσης εξάγει σε περισσότερες από 90 χώρες. Ο όμιλος FATRO σήμερα απασχολεί περισσότερους από 700 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και μπορεί να καυχηθεί ότι, κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών της κρίσης, δεν έχει μειωθεί το εργατικό δυναμικό της αλλά, αντιθέτως, έχει αυξηθεί. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν ΄Ομιλο που θεωρεί το ανθρώπινο δυναμικό ως απαραίτητο παράγοντα για την επίτευξη της άριστης ποιότητας, καινοτομίας και αποδοτικότητας.
Οι διαισθήσεις της FATRO και οι επιλογές παραγωγής εμπνευσμένες από τον Dr. Zaini έχουν συμβάλει στην δημιουργία ενός ευρέος φάσματος προϊόντων που διατίθενται στους κτηνιάτρους, ακολουθώντας την φιλοσοφία της εταιρείας η οποία μπορεί να συνοψίζεται στην δήλωση της αποστολής της: «η υγεία των ζώων για την υγεία των ανθρώπων».
Αυτή είναι μία αποστολή για την οποία η FATRO πάντα επέμενε ότι δεν πρέπει να είναι απλώς ένα σχήμα λόγου, αλλά το θεμέλιο, η καθημερινή επιχειρησιακή πραγματικότητα, σε απάντηση στις ανάγκες πρόληψης-θεραπείας τόσο των παραγωγικών ζώων όσο και των ζώων συντροφιάς.