Chemistrin Forte

Περιγραφή

Eνέσιμο εναιώρημα

(Συνδυασμός αντιβακτηριδιακού και κορτικοστεροειδούς: προκαϊνική βενζυλοπενικιλλίνη, διυδροστρεπτομυκίνη,   βηταμεθαζόνη)

ΣΥΝΘΕΣΗ

Kάθε ml περιέχει: Benzylpenicillin procaine 250,000 I.U. – Dihydrostreptomycin (ως sulphate) 250,0 mg – Betamethasone sodium phosphate 0,5 mg.


ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Η πενικιλλίνη είναι ένα αντιβιοτικό που δρα κατά των περισσοτέρων Gram θετικών βακτηρίων, ενώ η στρεπτομυκίνη εκτός της δράσης της κατά των Gram θετικών βακτηρίων, είναι κυρίως δραστική κατά των Gram αρνητικών βακτηρίων.

Λόγω του διαφορετικού μηχανισμού δράσης των δύο αυτών αντιβιοτικών, όταν δρουν ταυτόχρονα, εντείνεται η βακτηριοκτόνος δράση κατά των βακτηρίων, υπάρχει καθυστέρηση στην ανάπτυξη της βακτηριακής αντίστασης και αποκτάται ένα ευρύ αντιβακτηριδιακό φάσμα.

Η βηταμεθαζόνη είναι ένα πολύ ισχυρό κορτικοστεροειδές και έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και γλυκοκορτικοειδή δράση και ελάχιστη αλατοκορτικοειδή δράση.

Ο συνδυασμός αντιβιοτικού- γλυκοκορτικοειδούς ενδείκνυται για χρήση σε λοιμώδη νοσήματα, που συνοδεύονται από φλεγμονή, τοξιναιμία, κυκλοφορική καταπληξία και αλλεργικές αντιδράσεις, μειώνοντας την σοβαρότητα των συμπτωμάτων.

Το προκαϊνικό άλας της βενζυλοπενικιλλίνης χαρακτηρίζεται από φτωχή διαλυτότητα, ελευθερώνοντας αργά και σταδιακά τα δραστικά συστατικά από το σημείο της ένεσης.

Η θειϊκή διυδροστρεπτομυκίνη, ενώ απορροφάται άμεσα μετά την παρεντερική χορήγηση, ελευθερώνεται πιο αργά.

Το φωσφορικό άλας της βηταμεθαζόνης διαλύεται εύκολα και εξασφαλίζει γρήγορα υψηλές συγκεντρώσεις στο πλάσμα και κατανέμεται ευρέως στους ιστούς.


ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Το CHEMISTRIN FORTE ενδείκνυται για την θεραπεία των βακτηριδιακών λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, του ουροποιητικού- γεννητικού συστήματος και συμβάλλει στην θεραπεία της πολυαρθρίτιδας, σηψαιμίας, οιδήματος ανάλογα με την εκάστοτε αιτιολογία τους.


ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

Ανακινήστε καλά πριν την χρήση.

Το προϊόν χορηγείται αποκλειστικά με βαθιά ενδομυϊκή ένεση, σε δόση των 10 ml/100 kg σ.β. κάθε 24 ώρες.

Η δόση μπορεί να επαναληφθεί κάθε 12 ώρες ανάλογα της σοβαρότητας της κατάστασης και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του κτηνιάτρου.


ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

Κρέας και εδώδιμοι ιστοί: Βοοειδή: 74 ημέρες.
Χοίροι: 74 ημέρες.
Γάλα: Βοοειδή: 8 ημέρες.


ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Φιαλίδια των 100 ml, Φιαλίδια των 250 ml

©2024 Development and Marketing by DigitalUp

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε τα νέα προϊόντα μας.

Log in with your credentials

Forgot your details?